הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב תיקרא על שמם של מינדי וג'ון גריי, שתרמו קרוב לחצי מיליארד שקלים לפקולטה
מהתרומות הגדולות ביותר שניתנו לאוניברסיטאות בישראל מאז הקמת המדינה, והתרומה הכי גדולה שניתנה לאוניברסיטת תל אביב אי פעם
אוניברסיטת תל אביב גאה להודיע כי הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות תיקרא על שמם של מינדי וג'ון גריי, זאת בעקבות תרומה היסטורית בסך 125 מיליון דולר (קרוב לחצי מיליארד שקלים) – אחת התרומות הגדולות ביותר שניתנו אי פעם למוסד אקדמי בישראל, והתרומה הגדולה ביותר שניתנה אי פעם לאוניברסיטת תל אביב. תרומה משמעותית זו תחזק את החוסן הלאומי של מדינת ישראל ותציב את מערכת הבריאות הישראלית בחזית המדע והטכנולוגיה העולמיים. ג'ון גריי הוא נשיא ומנכ"ל חברת בלקסטון העולמית, קרן השקעות בשווי של למעלה מטריליון דולר.
באוניברסיטה מדגישים כי במיוחד בתקופה קשה זו, בה מדינת ישראל מתמודדת עם מלחמה קשה ואלפים רבים של פצועים, יש לתרומה הנדיבה חשיבות אדירה מבחינה לאומית והיא למעשה תחזק את הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות באוניברסיטת תל אביב כקטר מרכזי שמוביל את מערכת הבריאות בישראל.
למכתב נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריאל פורת >
מינדי וג'ון גריי
גידול של מאות סטודנטים חדשים במקצועות הבריאות
באוניברסיטת תל אביב מציינים שכבר כיום הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות הינה הגדולה ביותר בישראל ומהמובילות בעולם, והמבוקשת ביותר ללימודי רפואה בישראל. התרומה החדשה תאפשר להעצים מאוד את המצוינות האקדמית ולקלוט את החוקרים הטובים ביותר בתחום הביומד (מעבר ל-160 החוקרים שכבר פעילים בתחום באוניברסיטה). כמו כן, כספי התרומה יסייעו לשדרוג בניין הפקולטה לרפואה והקמת מעבדות מחקר חדשות בסטנדרט העולמי הגבוה ביותר.
בעקבות התרומה החדשה מספר הסטודנטים הלומדים בפקולטה למדעי הרפואה והבריאות באוניברסיטת תל אביב יגדל בשנים הקרובות במאות סטודנטים חדשים, תוך שמירה ושדרוג על איכות ההכשרה. בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב הוא המוסד האקדמי שמכשיר הכי הרבה רופאים בישראל, כ-300 סטודנטים חדשים לרפואה מדי שנה. בעקבות התרומה החדשה צפוי גידול הדרגתי נוסף של כשליש בשיעור הכשרת הרופאים עד ליותר מ-400 רופאים חדשים מדי שנה (כפול מפקולטות גדולות אחרות בישראל).
בנוסף לכך התרומה תסייע לאוניברסיטה להגדיל באופן הדרגתי, בעשרות אחוזים, את מספרי הסטודנטים במקצועות הבריאות, בהם: אחיות, קלינאי תקשורת, אודיולוגים, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק.
תודות לתרומה החדשה, הפקולטה תפעל גם לצמצום פערים חברתיים ולהגדלה משמעותית במספרם של סטודנטים מקבוצות שונות באוכלוסייה, בהן: ערבים, חרדים, יוצאי אתיופיה, עולים חדשים, תושבי פריפריה ועוד. בין השאר, התרומה תאפשר הקמת בניין מעונות חדש ייעודי לסטודנטים הלומדים בפקולטה למדעי הרפואה והבריאות הכולל 600 מיטות, תוך מתן עדיפות למיעוטים ולקבוצות מוחלשות.
קפיצת מדרגה משמעותית בהוראה ובמחקר הרפואי
נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת: "התרומה הנדיבה של משפחת גריי תאפשר לנו "קפיצת מדרגה" של ממש, הן בתחום ההוראה והן בתחום המחקר הרפואי. היא תביא להגדלת מספר הסטודנטים לרפואה, ובכלל זה כאלו המשתייכים למיעוטים בישראל, תחזק את המחקר האיכותי שמתבצע באוניברסיטה בתחום הרפואה ובתחומים משיקים, ותאפשר לנו להדק את שיתופי הפעולה עם שמונה עשר בתי החולים המסונפים לנו. מאחר שהפקולטה למדעי הרפואה והבריאות שלנו היא הגדולה מסוגה בישראל, תרומתה של משפחת גריי תחזק באופן ישיר את מערכת הבריאות ותקדם את המחקר הביו-רפואי במדינה כולה".
עוד מוסיף פרופ' פורת: "חשיבות התרומה של משפחת גריי היא בהיותה "הצבעת אמון" של משפחת גריי באוניברסיטת תל אביב, באקדמיה הישראלית, למעשה – בעתידה של מדינת ישראל. אני מקווה ומאמין שתרומה נדיבה זו תעודד אחרים ללכת בעקבות משפחת גריי ולתמוך במדע הנעשה באקדמיה הישראלית וברוח המפעמת בה".
מייסדי קרן גריי, מינדי וג'ון גריי: "מאז האירועים הקשים של 7 באוקטובר, חיפשנו דרך שתאפשר לנו לחולל שינוי משמעותי בישראל. אין דרך טובה יותר בעינינו לתרום לתהליך הריפוי מאשר לתמוך במוסד שנוגע בחייהם של רבים כל כך. התרומה הזו תרחיב את יכולתה של אוניברסיטת תל אביב להכשיר דור חדש של אנשי מקצוע בתחום הבריאות – כולל סטודנטים מקהילות מודרות – ולבנות מתקני מחקר מתקדמים. בכך אנו ממשיכים את תמיכתנו רבת השנים במחקר רפואי ובהנגשת ההשכלה הגבוהה."
דקאנית הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות, פרופ' קרן אברהם מסכמת: "במיוחד בימים אלו, בהן ישראל מתמודדת עם מלחמה קשה ואלפים רבים של פצועים, התרומה החשובה כל כך תסייע לנו להגביר את התמיכה במאמץ הלאומי ולהגדיל בצורה משמעותית את מערך הרפואה בישראל, החל ברופאים, דרך אחיות, הפרעות בתקשורת, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק ועוד. כמו כן, בניין המעונות החדש שיוקם יאפשר לנו להרחיב את שיעור הסטודנטים מהפריפריה ומקבוצות אוכלוסייה מגוונות. מעבר לכך אנו רואים חשיבות רבה גם בפיתוח מעבדות מחקר חדשות ושדרוג המעבדות הקיימות. הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות באוניברסיטת תל אביב נחשבת למובילה עולמית בתחומה ואין ספק שהתרומה החדשה תסייע לנו לעמוד בחזית המדע העולמית".